Intellectuele Eigendom

Intellectuele Eigendom (IE) beschermt heel kort gezegd creaties. Creaties kunnen bijvoorbeeld zijn: foto’s, een ontwerp van een tas, een boek, maar ook het logo van je bedrijf en ook de naam waaronder je jouw producten verkoopt aan je klanten. Al deze zaken hebben waarde, je hebt erin geïnvesteerd en je wilt uiteraard niet dat anderen er zomaar gebruik van maken of gaan meeliften op jouw succes. Dat is waar IE om de hoek komt kijken. Misschien lijkt IE wel een “ver van je bed show” (en dat kan ik mij best voorstellen), maar het is echt de moeite waard om erin te investeren. Dikke kans dat je namelijk uiteindelijk deze investering terugkrijgt.

Ik adviseer over alle facetten van IE en geef praktisch advies over wat je precies nodig hebt om goed beschermd voor de dag te komen. Van merkregistraties, tot advies over auteursrecht. Van advies over wat je kunt doen om iemand te laten stoppen je merk te gebruiken, tot advies als je zelf inbreuk maakt op het merk van iemand anders. Van advies bij het bedenken van de naam van je nieuwe bedrijf, tot advies of het merk van een ander teveel op dat van jou lijkt. Van advies als iemand ongewenst foto’s die door jou zijn gemaakt of waar jij op staat publiceert, tot advies als juist jij foto’s publiceert en daarmee inbreuk maakt op rechten van anderen.

Kijk gerust rond onder de kopjes Merkregistraties, Merkbewaking, Beschikbaarheidsonderzoeken en Conflicten om meer te weten te komen over waar ik je bij kan helpen.