IE filmtip: The Founder

Nog steeds hoor ik mensen zeggen “Oh, maar een merk, wat heb ik daar nou aan? IE is toch niet zo belangrijk!”. Deze mensen moeten misschien de film The Founder gaan kijken. De film gaat over de oprichting van het machtige McDonald’s. Wat blijkt? Er zitten flinke IE-blunders in ter waarde van honderden en honderden miljoenen dollars…..Hoezo IE niet belangrijk?

Een opvallende hamburgertent

De film vertelt het verhaal van Ray Kroc, een hardwerkende en toegewijde verkoper die nieuwe producten aan de man probeert te brengen. Het echte succes blijft echter uit, ondanks zijn toewijding en positieve instelling. Wanneer hij weer eens zonder veel succes milkshake makers probeert te verkopen aan hamburgertenten, valt één hamburgertent hem op. Iedereen wijst zijn milkshake makers af, maar één hamburgertent koopt er 8 in één keer. Hoe kan dat? Hij besluit er naartoe te rijden en is overdonderd door wat hij ziet. 

De gebroeders McDonald

Terwijl alle hamburgerrestaurants waar hij tot dan kwam weinig klanten hadden, staat er hier een enorme rij. Maar ondanks de rij hoeft Kroc niet lang te wachten, want voor hij het weet is hij aan de beurt en staat zijn bestelling klaar. Kroc raakt volledig in de ban van dit hamburgerrestaurant. Hij wil er alles over weten en wil erbij betrokken raken. Het restaurant waar we het hier over hebben is het eerste McDonald’s restaurant, opgericht door de gebroeders Mac en Dick McDonald. 

Maar mag Kroc meedoen en zo ja, zorgen de gebroeders McDonald’s in een eventuele samenwerking dan goed voor hun IE…? 

The Founder staat nu op Netflix! 

 

  

Regie: John Lee Hancock

Cast: Michael Keaton, Nick Offerman, Patrick Wilson, Linda Cardellini, Laura Dern, John Carroll Lynch, Steve Coulter

Jaar: 2016

Genres: Biografie, Drama, Historische film

Land: Verenigde Staten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *