Kim Hendriks (Lawyer of Attraction): “IE vergroot de waarde van je bedrijf”

Foto credits: Suzan Alberts, http://www.suzanalberts.com

Regelmatig interviewt Lawbeille ondernemers over hun IE. Deze keer in IE stories: Kim Hendriks, jurist en founder van legal businessstrategie bureau Hendriks Meesteradvies en houder van het merk LAWYER OF ATTRACTION®. 

1. Kun je jezelf en je bedrijf voorstellen?

Ik ben Kim Hendriks, founder van legal businessstrategie bureau Hendriks Meesteradvies en mijn eigen merk “Lawyer of Attraction®”. Met mijn business help ik als legal businessstrateeg ervaren ondernemers: van een professioneel legal fundament naar een kasteel van een business. Denk hierbij aan het upgraden naar een iconisch merk, intuïtieve en leiderschapskwaliteiten met als ultiem doel een aantrekkelijke en steady business. 

Het is mijn missie om legal positiever te maken. Mijn lijfspreuk is daarom ‘legal is niet saai, maar sexy’. Medio 2019 bracht ik mijn eerste boek uit: “Experttips voor Legalproof Ondernemen”.

2. Wist jij wat IE was toen je met je bedrijf begon? 

Als jurist ken ik uiteraard de verschillende rechtsgebieden. Ook het intellectueel eigendomsrecht.

3. Wat heb jij aan IE-bescherming gedaan?

Iedereen heeft te maken met rechten. Ook met intellectueel eigendomsrechten. Ik heb in elk geval het merk Lawyer of Attraction® gedeponeerd, mijn algemene voorwaarden ingericht, etc.

4. Waarom vind jij het belangrijk om je IE te regelen?

IE regelen hoort, net als andere juridische verplichtingen of belangrijke legal aandachtspunten, bij een professioneel bedrijf. Vooral preventief hierop bedacht zijn in plaats van brandjes blussen als het te laat is, zit er bij mij natuurlijk helemaal ingebakken. Dit is in mijn ogen iets waar meer bewustwording en aandacht richting ondernemers mag gaan en waar ik mij in mijn eigen marketing en business op focus. Niet voor niets zei Roy Martina (een Antiliaanse arts die met name bekend werd door alternatieve geneeswijzen, red.) tijdens mijn boeklancering dat als hij had geïnvesteerd in een jurist, hij 10 miljoen rijker was geweest. Echt, het regelen van legal verdient zich terug!

5) Heb je een IE-leermoment gehad en zo ja, welke was dat en wat heb je ervan geleerd?

Ik houd van kennis opdoen en mij persoonlijk ontwikkelen. In de breedste zin van het woord. Je bent ook nooit uitgeleerd. Bovendien ben je leraar en leerling tegelijk. Ik heb geen specifieke leermomenten.

6) Wat is voor jou het grootste belang van IE voor een ondernemer? 

Een professionele business langdurig en duurzaam kunnen voeren, betekent dat je je IE-rechten veilig moet stellen. Het vergroot de waarde van je bedrijf. 

About

Naam: Kim Hendriks

Is: Jurist, legal businessstrateeg en schrijfster

Bedrijf: Hendriks Meesteradvies

Merk: LAWYER OF ATTRACTION®

Overig: Kim is schrijfster van het boek “Experttips voor Legalproof Ondernemen”

Website: https://hendriks-meesteradvies.nl/ 

Instagram: @lawyer_of_attraction

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *