Kun je je merk wijzigen na registratie?

Stel, je hebt je logo als merk geregistreerd. Maar een paar jaar later vind je dat je logo verouderd is en besluit je de hele huisstijl van je bedrijf te wijzigen. Wat gebeurt er dan met je merk? We leggen het hier uit!

Kun je je geregistreerde merk wijzigen?

Als je je hele huisstijl wijzigt, moet je natuurlijk ook je geregistreerde logo wijzigen. Maar dat gaat helaas niet. Sterker nog, al na publicatie en voordat je merk geregistreerd is kun je het niet meer wijzigen. Je krijgt namelijk een monopolie op een bepaald logo vanaf een bepaalde datum (de datum dat je het aanvroeg). Als je het geregistreerde logo zou mogen wijzigen zou dit niet meer kloppen want dat zou niet het logo zijn dat je eerder aanvroeg. Bovendien moet voor elke aanvraag een procedure doorlopen worden waarin gekeken wordt of het aangevraagde logo wel aan de vereisten voldoet. 

Kun je dan niets doen?

Jawel, je moet je nieuwe logo dan opnieuw aanvragen. Dat betekent inderdaad opnieuw de aanvraagprocedure doorlopen en dus ook opnieuw de aanvraagkosten voldoen. Het betekent dus ook dat de datum vanaf wanneer je het exclusieve recht krijgt, de datum is waarop je het nieuwe logo aanvraagt. En dus niet de datum van het oude logo. Het oude logo staat er los van en is een apart recht met een eigen datum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *