Meet Lawbeille

Lawbeille is een IE platform

Lawbeille is een IE kennisplatform waar iedereen die iets wil weten over IE, terecht kan. Op de website van Lawbeille vind je interessante artikelen die vaak aanhaken op de actualiteit en op een pakkende en begrijpelijke manier geschreven zijn. Je vindt er gratis tips over IE en je vindt er ook interviews met ondernemers over hun IE. Op de social media kanalen vind je IE-nieuws, tips & tricks en opmerkelijke IE-zaken. Eigenlijk alles wat met IE te maken heeft. Doe je iets met IE? Dan is Lawbeille jouw kennispartner.  

Wie is Lawbeille?

Lawbeille is opgericht door Melissa Moncada Castillo, meester in de rechten, gespecialiseerd IE, merkenjurist en gepassioneerd schrijver, creatieve professional en communicatiespecialist.   

Na haar bachelor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam kon Melissa niet kiezen en besloot dan maar 3 masterstudies te doen: International Law (in het Engels), Strafrecht en tenslotte Bedrijfsrecht. In haar laatste master specialiseerde ze zich in IE. Rechten koos ze vanwege haar liefde voor lezen en schrijven.    

Tijdens en na haar studie werkte Melissa in diverse juridische functies samen verschillende grote namen binnen het IE, waaronder professoren en grootheden binnen de IE-advocatuur. Tenslotte werkte ze als onderzoeker bij het Benelux Office for Intellectual Property, waar ze over Benelux merkaanvragen oordeelde.

In 2017 rondde ze de 2-jarige beroepsopleiding voor Benelux merken en design juristen (Beroepsopleiding Benelux merken-en modellen gemachtigden) succesvol af, waardoor ze het BMM-keurmerk  mag voeren. Dit keurmerk is een kwaliteitskeurmerk dat enkel gevoerd mag worden door merken- en designjuristen die een bepaald niveau van kennis en ervaring hebben.  

De naam Lawbeille

Lawbeille is een samenvoeging van de woorden Law (Engels voor wet) en het Franse woord abeille (dat staat voor een bij). De naam Melissa, betekent namelijk honingbij, of kort gezegd “bij”. Zoals een bij is Melissa ook altijd bezig.