Meet the Bee

De naam Lawbeille

Lawbeille is een samenvoeging van de woorden Law (Engels voor wet) en het Franse woord abeille (dat staat voor een bij). Mijn voornaam is namelijk Melissa, en de betekenis van mijn naam is honingbij, of kort gezegd “bij”. Zoals een bij ben ik ook altijd bezig. 

Wat is mijn achtergrond?

Ik heb rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens mijn studie ben ik meerdere malen onderzoeksassistent geweest bij verschillende professoren in verschillende rechtsgebieden, heb ik als studerend medewerker gewerkt bij verschillende advocatenkantoren en ben ik griffier geweest bij de Rotterdamse rechtbank. Ik kwam er tijdens mijn studie achter dat ik heel veel leuk vond, en daarom heb ik niet 1, niet 2, maar 3 Masters gedaan.. (ik weet het, ik kan mijzelf officieel een nerd noemen..).  Door mijn passie voor het creatieve heb ik mij met name gespecialiseerd in intellectuele eigendom (lees hier wat dit is). Na mijn studie heb ik voor een grote multinational gewerkt, ben ik merkengemachtigde geweest (een jurist gespecialiseerd in intellectuele eigendom) en heb ik voor dé officiële instantie in de Benelux gewerkt waar merken beschermd worden. Met name door mijn werkervaring bij laatstgenoemde instantie waar ik veel in contact kwam met ondernemers, weet ik wat zij willen, nodig hebben en waar zij tegenaan lopen. En uiteraard heb ik hierdoor ook kennis vergaard die andere juridische bureaus op dit gebied niet hebben: ik heb zelf over merken geoordeeld dus ik weet wat er nodig is om een goed merk te hebben! Naast mijn brede juridische kennis ben ik zoals gezegd ook heel creatief en daardoor heb je aan mij ook een goede sparringpartner bij het bedenken van een naam of meedenken over een huisstijl of website. Mijn creativiteit kwijt kunnen is mijn passie! Ik vind mijzelf daarom een jurist met een voorliefde voor marketing. 

Juridische dienstverlening in meerdere talen

Door mijn achtergrond spreek ik naast Nederlands ook vloeiend Spaans en Engels en ook nog een klein woordje Frans en kan ik cliënten dus ook in deze talen helpen. 

Waar staat Lawbeille voor?

Lawbeille staat voor alles wat ik te bieden heb: originaliteit, creativiteit en vooral juridische expertise, maar alles toegankelijk en laagdrempelig. De juristerij heeft een nogal stoffig en ontoegankelijk karakter. Tot nu toe vind ik dat dit terecht is. Een enkele uitzondering daargelaten wordt het vak namelijk vaak beoefend door strenge mannen in pakken die in moeilijke vaktaal praten. Ik houd meer van een andere benadering: laagdrempelig, toegankelijk en vooral niet duurder dan nodig. Mijn focus ligt op het helpen van ondernemers die door de bomen het bos niet meer zien, door ze veel gratis informatie te geven (via mijn blog waar ik wekelijks nieuwe artikelen plaats), door ze adviezen te geven in normale taal, zonder onnodig moeilijk te doen en door transparant te zijn over de tarieven. Ik ben graag “buzzzzy with your legal stuff”!